Ana içeriğe atla

Rahman, Vakia ve Hadid Sureleri

VAKIA SURESİ  Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Vakıa Suresi, zenginlik suresidir. Onu okuyunuz ve o sureyi kadınlarınıza ve çocuklarınıza da öğretiniz." Vakıa suresini dinleyip manasını okumak için;  TIKLAYIN: http://www.nasihatler.com/sesli-kuran-i-kerim/vakia-suresi.html

Her gün okuyacağınız 3 adet vakıa  1 adet fetih suresi maddi manevi mutluluğunuzun sırrı olacaktır. 

Her kim Rahman, Vakia ve Hadid Surelerini alışkanlık haline getirip her zaman okursa, Cennet’in içinde yer alan bir kişi olarak nitelendirilir,
1 ve 6. ayeti kerimeleri üzerinde taşıyın ve düşmana karşı okuyun,
Hadid suresini zikreden her kimse, Yaradan’a ve elçisine ibadet ve İman etmiş kişilerden yazılır,
Psikolojik rahatsızlıklar ve anında gelen bunalım haline karşı sureyi 75 kere zikredin
Vesveseye ve zihinde biriken şüphelere karşı surenin 3. ayeti kerimesini bol bol tekrarlayınız, Surenin 3. ayeti kerimesinin fazileti çok büyüktür, 1 okuyan bin ayet okumus sayılır..

  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Hadid, Vakıa ve Rahman surelerini okumaya devam eden kişi, göklerin ve yerin melekütunda, ‘Firdevs Cennetinin sakini’ diye isimlendirilir."(1)
  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Hadid Suresini okuyan kişi, Allah’a ve peygamberlere iman etmiş olanlardan yazılır."(2)
  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) uyumadan önce Müsebbihât (Kuran-ı Kerimde "Sübhane", "Sebbeha", ve "Yüsebbihu" kelimeleriyle başlayan İsra, Hadid, Haşr, Saff, Cuma, Teğabün ve A’la) surelerini okurdu.(3)
  • İrbad bin Sariye (Radıyallahü Anh) şöyle demiştir: Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) uyumadan önce el-Musebbihat 8denilen sureleri) okur ve: "Bu surelerin içerisinde bir ayet vardır ki bin ayetten daha faziletlidir." buyururdu.(4)
  • Hafız İbni Kesir’e göre hadisi şerifte faziletinden bahsedilen ayeti kerimeden maksat Hadis Suresinin 3. ayeti kerimesidir.(5)
  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Kendinde şüphe ve vesveseden bir şey hissedersen, (besmele ile beraber Hadid suresinin 3. ayeti olan) ayetini oku."
  • Rivayet Edildi ki:

    • Hadid Suresinin 3. ayetini okumak 1000 ayete denktir.
    • Hadid suresinin 1-6. ayetini yazıp üzerinde taşıyan kişi, savaş meydanında silahlara karşı Allah tarafından korunur.
    • Ruhi bunalımdan kurtulmak için 75 defa okunur.

    Dipnot ve Kaynaklar

    1. Suyuti, Câmi’ussağir, 4/467, no.6001,Beyhaki, Şü’abül-İman
    2. Kadı Beyzâvî, Beyzâvî Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vîl), 2/472
    3. Ebu Davud, Edeb, 17; Tirmizi, Fedailül-Kur’an, 21
    4. Ebu Davud, Edeb, 98; Tirmizi, Dua, 22

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SIRLI DUALAR (KOZMİK ŞİFRE VE KADER PROGRAMI) NİYET, DİLEK, KISMET, SAĞLIK, VARLIK HER TÜRLÜ DERDE DEVA DUALAR

SIRLI DUALAR (KOZMİK ŞİFRE VE KADER PROGRAMI) NİYET, DİLEK, KISMET, SAĞLIK, VARLIK HER TÜRLÜ DERDE DEVA DUALAR UYGULAMA Günlerin karşılığına gelen dualar yapılacaktır. İsteyen birden başlayıp sonuna kadar olan işlemleri günlük uygulaya bilir.. Bu sırlı duaları hiç olmazsa yılda bir kez uygulamanızı öneriyorum.. KOZMİK ŞİFRE VE KADER PROGRAMI 1- KOZMİK ŞİFRE 1 *Ya Gani ,Ya Mugni.Ve terzuku men teşau bi gayri hisab.* Ali İmran suresi 27. ayeti  Ey zengin kılan Rabbim. O hesapsız,sınırsız rızık vericidir.  -Günde en az 100 kere okunur. Ömrü uzatır. Dünya, ahiret, zaman, beyin ve kalp zenginliği artırır. Madde ve manaya, muazzam bir çekim alanı oluşturur.  2- KOZMİK ŞİFRE 2 *Rabbişrahli sadri ve yessirli emri vahlül ukdeten min lisani yefkahu kavli.* Taha suresi 25-28. ayetleri  Rabbim göğsümü genişlet,işlerimi kolaylaştır,dilimdeki düğümü çöz.  -Hz. Musa’nın duasıdır. İnsanı rahatlatır, ferahlatır, yükünü ağırlıkları kaldırır, işlerini kolaylaştırır, hitabeti geliştirir. Yolunu, kısmetini

CÜNNETÜL ESMA

'Dua Mü'minin Silahıdır' Esma Kalkanı ( CÜNNETÜL ESMA) ‘’Dua Mü’min’in silahıdır.’’ Hadisi şerif.. Dualarınız olmasaydı ne işe yarardınız.’’ayet meali ‘’Talebena vecedena;’’’’Siz talep edersiniz,biz veririz’’ayet meali. Azizim; Dua;ihtiyaçlarımızı gidermek veya dertlerimizden kurtulmak için yaratandan yardım talep etmektir. İnsan vücudu hem dertlerin hem şifanın kodlarını kendisinde barındırır.Vücudumuz ilahi bir sistemle kendi kendini tedavi edebilen bir yetenekle yaratılmıştır.Normal şartlarda dışarıdan müdahalenin yüzde onu geçmediği bilinen bir gerçektir.Bu yüzde onun da neredeyse yarısını alınan ilaca karşı inanç oluşturmaktadır..Yanlış beslenmeden tutun da işlediğimiz çeşitli hata ve günahlara kadar bir çok nedenle bozulan immün sistemin zayıflaması birçok hastalığı beraberinde getirmektedir. Savunmamızı zayıflatan en büyük neden ise stres ve negatif düşüncelerimizdir.Bu nedenle dua çok önemli bir unsurdur.Hem sağlığımız açısından hem de sağlığımızı doğru